Med denna uppdatering har vi arbetat om TravelVu-appen från grunden med ny teknologi. Vår övergripande filosofi är att användare helst inte ska märka av uppdateringen. TravelVu 3.0 använder samma design som TravelVu 2.x men med några skillnader:

• Kalendern visas nu som en kalender i tabell-format istället för en lista över datum. Vår bild är att detta ger en bättre översikt över datumen än tidigare.
  • Text-fält i bakgrundsenkäten använder en ny design där en kraftig linje under fältet markerar var det går att skriva text istället för en ljusblå bakgrundsfärg som det var tidigare. Detta gör det mer konsekvent med t.ex. fältet för att justera en resas avstånd.
  • För att infoga i en resa så hänvisar vi nu till att använda verktyget Dela upp och som en konsekvens av det utgår även pen-menyn.
  • Bättre stöd för text zoom-inställningar i Android/iOS (förbättrad tillgänglighet)

På grund av förändringar i Androids ekosystem så använder inte TravelVu längre funktionen "Exact alarms" som en del av lösningen för att reglera mellan att ha GPS avstängd och när den ska aktivera GPS. Det kan ge viss inverkan på appens funktionalitet vilket tyvärr är en konsekvens av ändringar utanför TravelVus kontroll.

TravelVu 3.0 är bakåtkompatibel med TravelVu 2.9 och distribueras till nuvarande användare av TravelVu-appen via App Store och Google Play.

Uppdateringen rullas ut över tid och alla användare får den inte samma datum.

Hur vet jag om jag har fått TravelVu 3.0?
Ikonerna för några av flikarna har ändrats och om de ser ut som nedan med en mer fyrkantig pratbubbla för Meddelanden så har du fått TravelVu 3.0. Det går också att gå in i kugghjulet uppe till höger på skärmen och välja Inställningar. Scrolla ner en bit och du ser vilken TravelVu-version du använder.