Samsung har inställningar som stänger ner oanvända appar och hindrar dem från att köra i bakgrunden. Detta kan leda till problem med loggningen i TravelVu. För att undvika att resor inte loggas ordentligt rekommenderar vi att du stänger av några inställningar på din Samsung-telefon medans du deltar i en TravelVu-undersökning.

1. Öppna Inställningar, scrolla ner och tryck på Batteri och enhetsvård.

2. Tryck på Batteri i nedre halvan av skärmen.

3. Se först till att Energisparläge är avstängt. Därefter tryck på Gränser för bakgrundsanvändning.

4. Stäng av Sätt oanvända appar i viloläge. Tryck därefter på Appar i viloläge för att säkerställa att inte TravelVu redan är försatt i viloläge. Gå också in i Appar i dvala för att säkerställa att inte TravelVu finns med där.

5. Gå tillbaka till Batteri och välj Fler batteriinställningar.

6. Inaktivera Adaptivt batteri.

Nu är din telefon inställd så att TravelVu har möjlighet att köras i bakgrunden. När undersökningen är färdig kan du göra det motsatt i stegen 1-6 för att komma tillbaka till ordinarie batteri-inställningar igen.